You are currently viewing Heineken gokt op een drankje met wiet in plaats van alcohol om millennials weer voor zich te winnen

Heineken gokt op een drankje met wiet in plaats van alcohol om millennials weer voor zich te winnen

Heineken stapt in marihuana. Lagunitas, de volle dochter uit Californië, verkoopt vanaf eind juli sprankelend hopwater met cannabis er in. Het past in een trend in de VS waar rokers massaal hun joints links laten liggen en kiezen voor cannabis in drankjes, voedsel en tabletten. Een trend die naar verwachting ook zal overslaan naar ons land. Met het merk Lagunitas zet Heineken een stap op nog onontgonnen gebied in de mondiale bierwereld. Het bier dat in Californië gebrouwen wordt, wordt ‘in de markt gezet als ‘hoppig, sprankelend water’.

Dat komt doordat het bier 0 procent alcohol bevat. In plaats van drank is het bier gebrouwen met THC, de belangrijkste psychoactieve stof in wiet.

De zogenoemde Hi-Fi Hops van Lagunitas is de nieuwste cannabisdrank in een trend waarin grote bedrijven de marihuanamarkt aan het verkennen zijn. Naast THC zit er in Lagunitas’ biertje ook de stof CBD, de niet-psychoactieve component in cannabis waarvan vermoed wordt dat het verantwoordelijk is voor veel positieve heilzame effecten.

Hi-Fi Hops van Lagunitas werd op 30 juli gelanceerd en is tot nog toe op een handvol plekken in Californië te verkrijgen. In die Amerikaanse staat is de drug legaal.

Business Insider bezocht een verkooppunt en dronk het revolutionaire biertje, dat voor 8 dollar verkocht wordt.

(bron Business Insider)